zaterdag 10 december 2016

Nieuw Zeeland, Auckland

Afgelopen weekend zijn we vanaf de Cook Islands naar Auckland, Nieuw Zeeland, gevlogen.

In Auckland hebben we voor bijna 2 weken een huis gehuurd via Airbnb, voordat we aan onze rondreis door Nieuw Zeeland beginnen. We nemen de komende tijd om te relaxen, af te koelen, wasjes te draaien en bij te komen van onze avonturen in "Oceanië" (de collectieve naam voor de grote groep een groot aantal eilanden die in de Stille Oceaan liggen). Ook hebben we hier een aantal uitstapjes gepland die vooral voor Rafael erg leuk zijn. En natuurlijk hebben we Sinterklaas gevierd!

Het huis is heerlijk ruim, met een mooie veranda waar we heerlijk buiten kunnen eten, en met veel speelgoed (bakken vol met Lego) voor Rafael. Het klimaat is hier ideaal in deze tijd, tussen de 20 en 25 graden, niet te warm en niet te koud, maar af en toe hebben we ook een dag regen. De zomer begint hier nu, maar ze zijn al wel helemaal in kerststemming. Toen we in ons huis kwamen was de kerstboom al opgezet.

Onderstaand een selectie van foto's van onze eerste week in Auckland. We hebben rustig aan gedaan maar ook een paar mooie uitstapjes gemaakt in de omgeving.



Uitzicht op downtown Auckland vanaf Mount Eden.


Met pepernoten en speculaas lezen op onze zonnige veranda, ik was er vrij snel gewend  om zo Sinterklaasavond door te brengen... 😉.  Op de achtergrond Mount Eden en de Sky Tower.



De Sky Tower, in totaal 328 meter hoog.


Leuk zo'n glazen vloer in de lift naar 220 meter, zoals je ziet heb ik me even omgedraaid...


Uitzicht vanuit de Sky Tower (220 meter)


Britomart Transport Centre


In de Sky Tower op de foto met Santa.


Sinterklaas kwam ook in Auckland dit jaar! Gelukkig was er nog een voorraad pepernoten en speculaas in de "Go Dutch" winkel.


De ruige zee en rotsen bij Muriwai Beach.


Op de rotsen broeden vele 'jan-van-gent' vogels.






Uitzicht vanuit de bergen richting Piha.


Foto vanaf Lion Rock op het (lava)strand van Piha.


We gaan op woensdag een dag naar het schiereiland Coromandel. Het is een lange tocht erheen (2,5 uur met vele slingerweggetjes) en we maken eerst een ritje met de bijzondere Driving Creek Railway, die ons in een uur rijden door de bush over een smalspoor naar een mooi uitzichtpunt op de berg brengt.






In het Coromandel Forest Park, bij een Kauri boom van ca. 1200 jaar oud.


Volgende week weer een update van onze 2e week in Auckland!